16/04/2024

Αδικημένος και τραυματίας

Με τις χειρότερες αναμνήσεις αναχωρεί από την Γκουανταλαχάρα του Μεξικό ο Ηλίας Ηλιάδης καθώς εκτός από την αδικία που υπέστει στον ημιτελικό, έμεινε εκτός μεταλλίων λόγω τραυματισμού.

της Βαρβάρας Ακριτίδου

Στον ημιτελικό του γκραν σλαμ των 90 κιλών που έγινε στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, ο Έλληνας τζουντόκα υποχρεώθηκε σε άδικη ήταν από τον Ιάπωνα Μάσου Μπάκερ καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε ανάποδα ένα σίντο (ποινή) που θα ήταν η τέταρτη για τον Ιάπωνα που δεν πάλευε καθόλου και θα τον απέκλειε από τον τελικό. Η απόφαση αυτή του διαιτητή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους θεατές ενώ επικρίθηκε και από τους σχολιαστές του καναλιού της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που μετέδιδε τον αγώνα. Το χειρότερο όμως δεν ήταν η αδικία.
Από τον ημιτελικό, ο Ηλιάδης αποχώρησε έχοντας χτυπήσει (πάλι) στα πλευρά. Γεγονός που τον απέτρεψε να αγωνιστεί κόντρα στον Σουηδό Νάιμαν στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου. Είναι η δεύτερη φορά που δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού για να διεκδικήσει μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης, καθώς ήταν άτυχος και στο Τόκιο στον τελικό των γκραλ σλαμ.
Έχοντας απομείνει μόνο 68 μέρες για την έναρξη των Αγώνων, ο κορυφαίος Έλληνας τζουντόκα και ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος παγκοσμίως, έχει δύσκολο πρόγραμμα προκειμένου να εμφανιστεί υγιής και έτοιμος στους τελευταίους Ολυμπιακούς της καριέρας του

http://sportsfeed.gr/2016/05/30/adikimenos-kai-travmatias/