29/03/2024

Έξι σταρς του σινεμά που εμπνεύστηκαν από τον Bruce Lee!

O Βruce Lee υπήρξε σύμβολο για τις πολεμικές τέχνες και αρκετοί από τους ηθοποιούς που βλέπουμε σήμερα σε μαχητικές σκηνές εμπνεύστηκαν από αυτόν. Πάμε να δούμε έξι διάσημους σταρς του Χόλιγουντ που βάδισαν στα χνάρια του μύθου.

Mark Dacascos

Το έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ο Bruce Lee ήταν το πρότυπο του. Αποκορύφωμα της καριέρας του η ταινία The Crow όπου δούλεψε μαζί με τον γιο του μεγάλου Lee, τον Brandon.

Donnie Yen

Γνωστός από την ταινία Yip Man, υποδύθηκε έναν από τους μέντορες του Bruce Lee. Έχει παραδεχτεί ότι τον είχε πρότυπο και έχει αφιερώσει τις ταινίες που έπαιξε σε εκείνον (Fists of Fury, Legend of the Fist).

Jason Statham

Σε πολλές φάσεις της καριέρας του ο Statham έχει αναφερθεί στον Lee ο οποίος ενέπνευσε την καριέρα του. Μάλιστα οι σκηνές μάχης που επιζητούσε, πάντα ήθελε να είναι παρόμοιες με το πρότυπο του.

Jackie Chan

Δούλεψαν μαζί στο Enter the Dragon άρα είχε άμεση επαφή με τον Lee. Ο Chan μάλιστα είπε πως η ιδέα του ντοκιμαντέρ How Bruce  Lee Changed the World ήταν του Lee.

 Tony Jaa

Mεγάλωσε στην Ταϊλάνδη, πρωταγωνίστησε στο Ong Bak και Furious 7. Είπε σε συνέντευξη του ευχαριστώ, στον μεγάλο ήρωα των παιδικών του χρόνων, καθώς θεωρεί πως χάρη σε εκείνον έγινε ηθοποιός κι ας μην τον γνώρισε ποτέ.