25/06/2024

Πάλη: Στο Βελιγράδι, με φόντο το… Παρίσι πέντε Ελληνες παλαιστές

Πέντε αθλητές στην αποστολή

Στο Βελιγράδι χτυπάει η καρδιά της Παγκόσμιας Πάλης, όπου αρχίζει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση, όπου θα δοθούν και οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Να θυμίσουμε ότι το… μαγικό εισιτήριο θα πάρουν οι πέντε πρώτοι αθλητές από τις Ολυμπιακές κατηγορίες, που σημαίνει ότι οι δύο πέμπτοι θα παλέψουν για το τελευταίο εισιτήριο.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν πέντε αθλητές. Στην Ελευθέρα θα αγωνιστεί στα 74κ. ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Στα 53κ. των γυναικών θα παλέψει η Μαρία Πρεβολαράκη, ενώ στην Ελληνορωμαϊκή θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Πρεβολαράκης (77κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.) και Λαοκράτης Κεσίδης (97κ.).

Στο Βελιγράδι θα συνοδεύσουν την αποστολή οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Θέμης Ιακωβίδης, Μόησεν Παριγέι και Γιάννης Παγκαλίδης. Επίσης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι διεθνείς διαιτητές Ηλίας Λιάκος και Παυλίνα Γεωργίου.

Πρώτος στη μάχη του Παγκοσμίου ρίχνεται ο  Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το φαινόμενο της ελληνικής Πάλης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 74κ. Αντίπαλός του στον προκριματικό γύρο είναι ο Μαγκομεντκαμπίμπ Καντιμαγκομέντοφ. Ο γεννημένος στη Ρωσία θα αγωνιστεί ως ανεξάρτητος, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με την Λευκορωσία».