25/07/2024

Πάλη στην άμμο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Θρίαμβος για τους Έλληνες παλαιστές

Με ονειρικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Αμμο Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων – Κορασίδων, που διεξήχθη στην Κατερίνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ.

«Η διοργάνωση πήρε εγκωμιαστικά σχόλια και οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσαν τα εύσημα στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, χαρακτηρίζοντας τις δύο διοργανώσεις (σ.σ. και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα beach wrestling), από τις καλύτερες που έχουν γίνει στο θεσμό.

Εκτός από την άψογη διοργάνωση η Ελλάδα θριάμβευσε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η χώρα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Εφήβους, αφήνοντας πίσω της υπερδυνάμεις που συμμετείχαν με Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό η Ελλάδα κατέκτησε 5 μετάλλια.

Στα  90κ. ο Αγγελος Κούκλαρης νίκησε στον μεγάλο τελικό τον Ρουμάνο Τρίπον και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στα +90κ. ο Απόστολος Τσιόβολος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς στον συναρπαστικό τελικό επικράτησε του Πιελίν (Ουκρανία) .

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα +70κ. κατέκτησε στις Νεάνιδες η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Στον τελικό πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση και με τις ιαχές των φιλάθλων να την παρακινούν έκαμψε την αντίσταση της Ρουμάνας Μάργκας.

Στα 80κ. ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν οριακό αγώνα με πολύ μεγάλη ένταση απέναντι στον Αζέρο Γιαμπάροφ.

Στα 70κ. Κορασίδων η Δροσούλα Τζιανακοπούλου επικράτησε στον «ελληνικό εμφύλιο» με αντίπαλο την Φωτεινή Ξούρα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα πέντε μετάλλια των αθλητών μας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ομάδας των Εφήβων σε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έφερε πολλά χαμόγελα και μεγάλη ικανοποίηση στην ελληνική αποστολή και ευχή όλων είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα της Πάλης στην Αμμο και να διεξαχθεί άμεσα και νέα μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα».