24/10/2020

Οι αδερφές Phogat σπάνε τα στερεότυπα και γίνονται πρωταθλήτριες στην Ινδία

Μία λαμπρή ιστορία από την Ινδία (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Η οικογένεια Phogat στην Ινδία θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει παλαιστική παράδοση. Ο Mahavir Singh Phogat είναι ο πατέρας τεσσάρων κοριτσιών τα οποία προπονείσαι από μικρή ηλικία και έφτασαν να πρωταγωνιστούν στην Ινδία και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Όπως και στην περίπτωση της Mary Kom, που έγινε πρωταθλήτρια πυγμαχίας, έτσι και η πάλη στην Ινδία ήταν αντρική υπόθεση.

Ο Mahavir για να πειθαρχήσει τις δύο κόρες του Geeta και Babita, απαιτούσε να ξυπνούν στις πέντε το πρωί, να προπονούνται με αγόρια μέχρι να σκληραγωγηθούν.

Η δικαίωση ήρθε το 2010 όταν η Geeta κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες κοινοπολιτείας με αντίπαλο την  Emily Bensted. 

Oι πραγματικές αδερφές Phogat

Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε διεθνές επίπεδο και στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλα. Τον δρόμο της Geeta και της Babita ακολούθησαν οι δύο νεότερες κόρες της οικογένειας Sangita και Ritu. Ο πατέρας τους ήταν πάντα στο πλευρό τους ως προπονητής που τις οδήγησε στις επιτυχίες. Η ιστορία τους έγινε γνωστότερη μέσω της ταινίας Dangal που είναι διαθέσιμη στο Netflix και αποτυπώνει άψογα την άγρια ομορφιά της πάλης.