14/04/2021

Γιάννης Καργιωτάκης: Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο κρητικής καταγωγής αθλητής, Γιάννης Καργιωτάκης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Γιάννης Καργιωτάκης μετά από τέσσερα παγκόσμια τουρνουά που έγιναν τον Απρίλιο στο Τσάβες της Πορτογαλίας, τον Μάιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία),τον Αύγουστο στην Οδησσό (Ουκρανία) και τον Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) ανακηρύσσεται δεύτερος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν με το σύστημα rankings. Συγκεκριμένα, στο πρώτο παγκόσμιο τουρνουά που έγινε στο Τσάβες της Πορτογαλίας, έφτασε στον τελικό και κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Τέλη Μαΐου στο δεύτερο Παγκόσμιο Τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Καργιωτάκης κατέλαβε την 3η θέση.

Τον Αύγουστο σειρά είχε το τρίτο Παγκόσμιο Τουρνουά που έγινε στην Οδησσό και εκεί βρέθηκε στην 4η θέση. Ένας τραυματισμός του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Και τώρα στο Ζάγκρεμπ ήταν το τελευταίο στο οποίο έφτασε στον τελικό και πήρε τη δεύτερη θέση. Ο ίδιος δήλωσε ‘Ηταν το πιο δύσκολο και απαιτητικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έχω ως τώρα συμμετάσχει. Είχε παρά πολλούς αγώνες και έπρεπε και στα τέσσερα τουρνουά να έχεις όσο καλύτερη βαθμολογία μπορείς για να ανέβεις στο βάθρο στην τελική κατάταξη.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που μας έδωσε τη δυνατότητα αφενός να συμμετάσχουμε και αφετέρου κάλυψε ένα κομμάτι των εξόδων, επίσης ενα τεράστιο ευχαριστώ στους ομοσπονδιακούς προπονητές Βασίλη Μπατάλα και Κώστα Παπακωνσταντίνου γιατί από την αρχή πίστεψαν σε εμένα και γενικώς για το πόσο πολύ έχουν συνδράμει έτσι ώστε να υπάρχει και να αναπτύσσεται η πάλη στην άμμο στην Ελλάδα αλλά και να υπάρχουν Έλληνες παλαιστές στο παγκόσμιο στερέωμα. Επιπλέον, ευχαριστώ τους γιατρούς του νοσοκομείου Ελπίς και συγκεκριμένα της χειρουργικής κλινικής, κυρία Ιωάννα Τριάντη και Βασιλική που λίγο πριν τους αγώνες με βοήθησαν πάρα πολύ να ξεπεράσω έναν τραυματισμό. Αυτήν την επιτυχία την αφιερώνω στην σύζυγο του Μπέτυ'».