19/09/2021

Gerontis Fighters: Έξι μετάλλια για τους αθλητές του Ιωάννη Γεροντή

Oι Gerontis Fighters σάρωσαν τα μετάλλια

Η Αθλητική ομοσπονδία TAE KWON-DO Ελλάδος (Α.Ο.Τ.Ε) σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο μέλος της (ΑΤΛΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ), προκήρυξε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo-itf για τις ηλικιακές ομάδες Παμπαίδων – Παγκορασίδων , Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων ηλικίας 14-15 ετών, Εφήβων – Νεανίδων ηλικίας 16-17 ετών και Ανδρών – Γυναικών, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στις 2-3-4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Gerontis Fighters:

 «Στο πρωτάθλημα συμμετείχε πλήθος αθλητών από όλη την Ελλάδα περιμένοντας με ανυπομονησία να μπουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο καθώς η προηγούμενη χρονιά χάθηκε λόγω πανδημίας. 

Παρόντες, με δέκα αθλητές της αγωνιστικής τους ομάδας ήταν και οι Gerontis Fighters,  πάντα με τον προπονητή τους κύριο Γεροντή Ιωάννη. Με εμβληματικές παρουσίες και αρκετές διακρίσεις ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους στο πρώτο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα της σεζόν, κατακτώντας συνολικά έξι (6) μετάλλια με 2 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις.

Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, εκ των οποίων αρκετά έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε τέτοιου είδους πρωτάθλημα. Ενδεικτικά η Μπιτσακάκη Έρση, συμμετείχε στην κατηγορία κορασίδων -50kg και στα tul 1Dan. Η Έρση ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένη στον στόχο της καθ’ όλη την διάρκεια χαρίζοντάς μας εξαιρετικούς αγώνες που υστερούσαν μόνο στο κομμάτι της εμπειρίας, κατακτώντας τελικά την 5η θέση στην μάχη ανάμεσα σε 25 αθλήτριες. Ομοίως και η αθλήτρια Καρύδη Ελένη, φόρεσε για πρώτη φορά την στολή της σε επίσημο πρωτάθλημα και έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια στις κατηγορίες της, κορασίδων -55kg και tul 1Dan. 

Στη συνέχεια πρωτοεμφανιζόμενοι ήταν οι αθλητές Αρβανιτάκης Αντώνιος στην κατηγορία εφήβων 16 – 17 στα -63kg, tul 1Dan και ο Χουστουλάκης Γεώργιος στην κατηγορία παμπαίδων -45kg και tul 4-3 Gup. Ο Αντώνης συμμετείχε στις δυσκολότερες κατηγορίες εφήβων. Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και υψηλή τεχνική κατάρτιση στην πλειοψηφία των αθλητών. Πήρε το βάπτισμα του πυρός που σίγουρα εξελίχθηκε σε μια αρκετά καλή αγωνιστική εμπειρία. 

Άριστες και οι προσπάθειες των αθλητών Χουστουλάκη Εμμανουήλ στην κατηγορία εφήβων 14-15 ετών -60kg, tul 2Dan και Πετούση Μαρίνας στην κατηγορία νεανίδων 14-15 ετών -50kg, tul 2Dan και εναέριες τεχνικές. Αν και εξίσου άτυχοι, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Μάνος κατέκτησε 5η θέση στην μάχη μετά από δύο αντικανονικά χτυπήματα που δέχτηκε από τον αντίπαλο του σε κάθε μηρό. Η Μαρίνα κατέκτησε 5η θέση στην μάχη και 5η θέση στα tul, χάνοντας κυριολεκτικά το μετάλλιο μέσα από τα χέρια της στις εναέριες τεχνικές. Η προσπάθεια της Μαρίνας στα εναέρια ήταν επιτυχημένη καθώς πήδηξε πάνω από το απαιτούμενο ύψος σπάζοντας την σανίδα όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ωστόσο η προσπάθειά της χαρακτηρίστηκε άκυρη εξαιτίας μιας μικρής λεπτομέρειας στο σημείο επαφής σύμφωνα με τους διαιτητές. 

Τέλος εμβληματικές εμφανίσεις υπήρξαν από τα αδέρφια Λιαπάκη. Ο Λιαπάκης Ιωάννης συμμετείχε στην κατηγορία ανδρών- 52kg και tul 3Dan κατακτώντας 2 χάλκινα μετάλλια και την τρίτη θέση. Στη συνέχεια ο Λιαπάκης Γεώργιος συμμετείχε στην κατηγορία παίδων          -35kg και tul 1Dan. O Γιώργος ήρθε 2ος στα tul, λαμβάνοντας ασημένιο μετάλλιο. Πολύ κοντά έφτασε και ο δίδυμος αδελφός του Μανώλης όπου συμμετείχε στην κατηγορία παίδων -40kg κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Έπειτα ο Λιαπάκης Δημήτρης συμμετείχε στις κατηγορίες παμπαίδων -45kg και tul 1Dan. Ο Δημήτρης ήταν  κυριολεκτικά άψογος σε όλη τη διάρκεια των προσπαθειών του. Αγωνίστηκε στην μάχη ανάμεσα σε 24 αθλητές και τελικά ήρθε 3ος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης στο αγώνισμα των tul κατάφερε να φτάσει στον τελικό και με μικρή διαφορά κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Όλες οι επιτυχίες των παιδιών οφείλονται φυσικά και στον προπονητή τους κύριο Γεροντή Ιωάννη που ήταν συνεχώς δίπλα στους αθλητές του, να τους καθοδηγεί σε όλη την διάρκεια των αγώνων τους.

Όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές, θα συμμετάσχουν και στην πρόκριση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Taekwondo-itf που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό. Μετά από αυτές τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, σειρά έχει το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα kickboxing  όπου θα μας εκπροσωπήσουν σε Jesolo και Montenegro ως μέλη της εθνικής μας ομάδας. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή επιτυχία στις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».