19/09/2021

Fighting Global Team: «O σύλλογος τα επόμενα χρόνια θα αναδείξει πρωταθλητές σε όλα τα αθλήματα»

Ο σύλλογος από την Κυψέλη έχει πολλές επιλογές για να βρει ένας ασκούμενος αυτό που θέλει

Ο σύλλογος Fighting Global Team των Νατάσσα Ποντίκα και Βλαδίμηρου Ναζαρένκο, μετράει τέσσερα χρόνια παρουσίας στην περιοχή της Κυψέλης και παρά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, θέτει στόχους για το μέλλον των αθλητών του.

Ο σύλλογος από την Κυψέλη είναι μία από τις τοπ επιλογές στην πρωτεύουσα με τον Ναζαρένκο να μιλάει για την πορεία του συλλόγου αυτά τα χρόνια.

«Η περίοδος που διανύουμε, είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους, όπως και για την ομάδα μας. Είμαστε ανοιχτά μόλις τέσσερα χρόνια, από τα οποία τον 1,5 χρόνο είμαστε κλειστά λόγω της πανδημίας. Αυτό μας πήγε πίσω…

Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς και σε όλα τα αθλήματα. Στο kickboxing, στην πυγμαχία, στο Brazilian Jiu Jitsu και στις MMA. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Ο σύλλογος στην περιοχή που είναι (Κυψέλη) θεωρείται καινούριος. Οι προοπτικές του συλλόγου είναι μεγάλες και οι δυνατότητες δεν έχουν φανεί ακόμα», αναφέρει στα πρώτα του λόγια ο επικεφαλής του συλλόγου και συνεχίζει.

«Έχουμε μία ομάδα καταξιωμένων προπονητών και αθλητών. Εκτός από εμένα και την Νατάσσα Ποντίκα, πλαισιώνεται από τον Αλέξη Σακελλάρη που είναι εξαιρετικός προπονητής με μία καινούρια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια βγαίνει πρωταθλήτρια στις άσπρες ζώνες στο BJJ.

Ο Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, που είναι επικεφαλής του τμήματος MMA. Οι συστάσεις περιτεύουν για τον συγκεκριμένο, έχει μαύρη ζώνη στο Jiu Jitsu, έχει παίξει επαγγελματικούς αγώνες MMA, είναι αήττητος. Παίζει συνέχεια Jiu Jitsu και κατακτά πρωτιές. Οπότε και σαν προπονητής και σαν αθλητής φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα», τονίζει ο Ναζαρένκο που μιλάει για τα ανερχόμενα διαμάντια του συλλόγου.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nazarenko Vladimiros (@nazarenko_coach)

«Ήδη στο δυναμικό μας αναδεικνύουμε αθλητες και πρωταθλητές σε μικρές ηλικίες. Παράδειγμα στο Jiu Jitsu, έχουμε τον Μίλτο Αποστολάκη, τον Κύριλο Γιακούμπ,  τον Ανέστη Τσολαρίδη, τρεις ανερχόμενοι αθλητές που θα απασχολήσουν σύντομα.

Τα παιδιά αυτά μπορούν να ξεχωρίσουν και στο MMA και στο kickboxing. Oι δύο από τους τρεις είναι ήδη πρωταθλητές στο ερασιτεχνικό MMA και σε πολύ καλό επίπεδο στο kickboxing. 

Στις γυναίκες υπάρχει η Αρετή Στεργίου στο kickboxing, που είναι πολλά υποσχόμενη. Η πανδημία την κράτησε πίσω όσον αφορά τις ευκαιρίες. Έτσι δεν έχει βρει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες της».

Ο Ναζαρένκο θέτει ψηλά τον πήχη για τον σύλλογο που θέλει να ξεχωρίσει σε όλα τα αθλήματα.

«Το μέλημα μας είναι να διατηρήσουμε το επίπεδο των αθλητών μας πολύ υψηλό. Δυστυχώς οι αγωνιστικοί μας στόχοι αυτή την περίοδο πάνε σε δεύτερη μοίρα. Μελλοντικά ο στόχος μας είναι η ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει και να στεφθεί πρωταθλήτρια σε όλα τα αθλήματα, κάτι που θεωρώ πως είμαστε κοντά να πετύχουμε».

Ένας πετυχημένος σύλλογος έχει συστατικά επιτυχίας. Ποια είναι αυτά όμως σύμφωνα με τον Ναζαρένκο;

«Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η χημεία που υπάρχει μεταξύ των τμημάτων. Δεύτερο στοιχείο είναι η τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευτών. Οι Σακελλάρης και Μαργαριτόπουλος είναι πιστοποιημένοι προπονητές, με διακρίσεις. Σε συνδυασμό με την προσωπικότητα τους αυτοί οι άνθρωποι ταιριάζουν απόλυτα με την δική μας φιλοσοφία και βγαίνει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τέλος ο προπονητής του συλλόγου αναφέρει τους λόγους για να επιλέξει κανείς να προπονηθεί στον σύλλογο της Κυψέλης.

«Ένας ασκούμενος πρέπει να επιλέξει το Global Fighting Team γιατί οι προπονητές είναι πιστοποιημένοι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην επιλογή των αθλημάτων. Ο κάθε ασκούμενος μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει είτε σε αγωνιστικό επίπεδο, είτε ως χόμπι. Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην σχολή παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του.

Να θυμίσουμε πως ο σύλλογος δραστηριοποιείται και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, καθώς βοηθάει φιλοζωικές οργανώσεις, είναι παρών σε αιμοδοσίες και διάφορες παροχές σε πρόσφυγες, συμμετέχοντας σε πολλές κοινωνικές ομάδες. Αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο στον ασκούμενο που δεν θέλει απλά να γυμναστεί. αλλά να προσφέρει και κοινωνικό έργο παράλληλα».