23/04/2021

Εύαθλος Λευκάδας: Έξι αθλητές του συλλόγου και ο Ευστάθιος Καββαδίας σε επιστημονική ημερίδα

Το Δ.Σ του συλλόγου ενημερώνει ότι έξι αθλητές του συλλόγου και ο Διεθνής Καββαδίας Ευστάθιος έλαβαν μέρος στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η ΑΟΤΕ (Αθλητική Ομοσπονδία Ταεκβοντο Ελλάδος ). Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βαλασιάδη Αναστάσιου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην επιστημονική ημερίδα ήταν τα εξής:

1. Οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές επιπτώσεις και συνεπαγωγές αυτών  της πανδημίας COVID -19 στους αθλητές-τριες που το παρουσίασε ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ κος Γρουιος Γεώργιος .

Η συμβολή του καθηγητή και ο επιστημονικός του  λόγος προς του αθλητές και προπονητές είναι με οποιοδήποτε τρόπο να δώσουν μεγάλη βάση στην ατομική εξάσκηση φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης είτε σε εξωτερικό χώρο είτε εντός των σπιτιών τους γιατί καθίσταται υψίστης σημασίας για την ψυχολογία του  ο αθλητή /τριας να μην βγαίνει εκτός των συνηθειών της καθημερινής εκγύμνασης αλλα και των στόχων του πρωταθλητισμού.

2. Εν συνεχεία την παρουσίαση συνέχισε η κα. Κοιδου Ειρήνη αναπληρώτρια καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ  η οποία ανέλυσε το μείζον θέμα της διαχείρισης του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για τις λανθασμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές/τριες κατά την απώλεια βάρους και τι επιπτώσεις έχει στην υγεία μας η απότομη απώλεια βάρους.

Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για τη σημαντική παρουσίαση που βοήθησε τους αθλητές μας εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και εξελίσσοντας το Ταεκβοντο ITF στην Ελλάδα».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και στον Πρόεδρο κο Βαλασιαδη Αναστασιο για την τοσο σημαντικη…

Δημοσιεύτηκε από Α.Γ.Α Εύαθλος Λευκάδας στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021