30/05/2020

46 χρόνια από τον θάνατο του Bruce Lee!

Εβδομήντα εννέα χρονών θα ήταν σήμερα ο σπουδαίος Bruce Lee αν δεν είχε χάσει την ζωή του εκείνο το απόγευμα της 20ης Ιoυλίου 1973 στο Χόνγκ Κόνγκ στο σπίτι της ηθοποιού Betty Ting Pei όπου δούλευαν τους ρόλους τους για το Game of Death.


Κάποια στιγμή ο Lee, που πριν λίγους μήνες παρά λίγο να πεθάνει από εγκεφαλικό οίδημα, ένοιωσε έντονο πονοκέφαλο και η ηθοποιός του έδωσε ένα παυσίπονο. Αυτός κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ποτέ.

Υπάρχουν φυσικά και διάφορες φήμες για τον θάνατο του, ότι τον σκότωσε η κινέζικη μαφία, άλλοι κινέζοι masters, η ιταλική μαφία κ.α.

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι η προσφορά του στον χώρο των πολεμικών τεχνών και με την γενικότερη φιλοσοφία και στάση ζωής αλλά και τις πάμπολλες συμμετοχές του σε επικές ταινίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το UFC τον έχει «υιοθετήσει» τα τελευταία χρόνια ως ανεπίσημο πατέρα του. Ο ίδιος μπορεί να μην ασχολήθηκε ουσιαστικά με κάποια μορφή ΜΜΑ όμως η φιλοσοφία του ταίριαζε ιδιαίτερα με το «πάντρεμα» των διάφορων στυλ σε ένα, πολυεπίπεδο και προσαρμόσιμο.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο τις καλύτερες στιγμές του στον κινηματογράφο!

O Jackie Chan διηγείται την πιο αστεία ιστορία του με τον Bruce Lee