11/12/2019

4 ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες διακρίσεις για τον Αθλητικό Σύλλογο «ΚΟΥΡΗΤΕΣ»  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.) με συμμετοχή αθλητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το πρωτάθλημα έλαβαν μέρος περίπου 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα, με τον Χανιώτικο σύλλογο να συμμετέχει με 4 αθλητές στην κατηγορία του Ελευθέρου Παγκρατίου οι οποίοι κατόρθωσαν να κατακτήσουν 3 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα με τις  διακρίσεις αυτές οι αθλητές πήραν την πρόκριση για την συμμετοχή τους με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν:

  1. Ανδριανίδης Ιλλαρίων – 1η θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία 18-19 ετών  -92 κιλά
  2. Σαμιώτης Εμμανουήλ  – 1η θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία 14-15 ετών  -72 κιλά
  3. Δρακουλάκη Εμμανουέλα – 1η θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία 14-15 ετών -63 κιλά
  4. Φυντριλάκης Κωνσταντίνος – 3η θέση Χάλκινο μετάλλιο κατηγορία 18-19 ετών – 72 κιλά

Το Παγκράτιο αποτελεί ένα επίσημα αναγνωρισμένο αμιγώς Ελληνικό μαχητικό άθλημα που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και τους Αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες και το οποίο έχει διαδοθεί μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  σε όλο τον κόσμο. Στο αγώνισμα συνδυάζονται τόσο τεχνικές χτυπημάτων όσο και τεχνικές πάλης εδάφους και για τον λόγο αυτό θεωρείτε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και υψηλής τεχνικής δυσκολίας, μαχητικά αθλήματα.

O σύλλογος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους προπονητές του συλλόγου Δημήτρη Μπιτσαξή, Ανθή Δημάκη, Δημήτρη Τσιραντωνάκη και Μαρία Τσουρλάκη, τον γυμναστή της ομάδας Πενταράκη Κώστα, καθώς και τον Δήμο Αποκορώνου και την ANEK LINES για την πολύ σημαντική στήριξη τους στην προσπάθεια του.