29/04/2024

Συνωμοσία: Ταξιδευτής του χρόνου σε παιχνίδι του Tyson με… smartphone το 1995!

Ήταν ο Mike Tyson τόσο θαυμάσιος μποξέρ που κάποιος φαν… ταξίδεψε στο χρόνο για να τον απαθανατίσει να παίζει το 1995 με το smartphone του; Κι όμως τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί σάλος όταν άναψαν οι θεωρίες συνωμοσίας περί ταξιδιώτη του χρόνου στον αγώνα του «Iron Mike» κόντρα στον Peter McNeeley.

Στον αγώνα στον οποίο ο Mike χρειάστηκε μόλις 89 δευτερόλεπτα για να κερδίσει πιάστηκε στο βίντεο ένας φαν να τραβάει βίντεο με κάτι που μοιάζει με κινητό, smartphone! Για του λόγου το αληθές δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η σχετική θεωρία συνωμοσίας δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για ταξιδευτές του χρόνου και άλλα τέτοια περίεργα που έμοιαζαν σαν σενάριο από ταινία.

Τελικά όμως η αλήθεια μάλλον είδε ξαφνικά το φως της δημοσιότητας προς μεγάλη λύπη των συνωμοσιολόγων. Η κρυάδα ήρθε από την CASIO η οποία για την εποχή εκείνη έβλεπε μπροστά και κατασκεύασε κάμερα η οποία μοιάζει με τα σημερινά smartphone.

Για την οικονομία του θέματος το πρώτο κινητό με κάμερα είχε κυκλοφορήσει πριν από 17 χρόνια και δεν ήταν λογικό το 1995 να κυκλοφορεί κάτι ανάλογο. Η CASIO πολλά χρόνια πριν κατάφερε να φτάσουμε στο σήμερα και να μας συγχύσει με σενάρια περί ταξιδευτών του χρόνου, αλλά τελικά όλα έπεσαν έξω χάρη σε αυτό: