19/03/2024

Σεξ, λεφτά και σκάνδαλα στον ναό των Shaolin;

Στους περισσότερους φαν των πολεμικών τεχνών ο ναός των Shaolin στην Κίνα συμβολίζει κάτι παραπάνω από απλά την πηγή των ανατολίτικών πολεμικών τεχνων. Δείχνει την πνευματικότητα και την ιδιαίτερη φιλοσοφία που μπορεί να έχουν αυτές και τις (υπεράνθρωπες για κάποιους) ικανότητες που αναπτύσσουν οι μοναχοί του μετά από απάνθρωπη εκπαίδευση και αφοσίωση.

Στην πραγματικότητα, τουλάχιστον για την μοντέρνα περίοδο, ο ναός των Shaolin είναι μάλλον μια «μπίζνα» και από τότε που ανέλαβε ως υπέυθυνος ο ηγούμενος Shi Yongxi, σύμφωνα με το Buzzfeed, έχει και μια σειρά από σκάνδαλα όλων των ειδών όπως κάθε μπίζνα εξάλλου.

Σήμερα ο ναός ΄και ο ηγούμενος του κατηγορείται έχει…  offshore λογαριασούς, θυγατρικές εταιρίες, γραφείο προώθησης, κάνει περιοδείες σαν τσίρκο και φτάνει τα 24 εκ. δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο.

Ήδη πριν από μερικά χρόνια  Ισπανική εφημερίδα υποστήριξε ότι βρήκε στοιχεία για μια σειρά από σκάνδαλα του ηγούμενου. Κρυφούς λογαριασμούς πολλών εκατομυρίων, βίλες στην Γερμανία, σχέσεις με νεαρές μαθήτριες του κολλεγίου του Πεκίνο και νώθα παιδιά! Ο ναός φυσικά τους διέψευσε.

Το 2011 ο ηγούμενος βρέθηκε μέσα σε οίκο ανοιχής σε μια έφοδο της αστυνομίας. Στην αρχή ο ναός αρνήθηκε το περιστατικό αλλά μετά τόνισαν ότι βρέθηκε εκεί για να.. προσευχηθεί για τις εκδιδόμενες γυναίκες.

Αργότερα οι Κινέζικες εφημερίδες υποστήριξαν ότι βρέθηκαν κρυμμένες κάμερες σε σημεία που έβλεπαν τους χώρους των γυναικών του ναού.

Όταν το ισπανικό περιοδικό elperiodico.com επανήλθε με τις κατηγορίες του για κρυφό λογαριασμό με 3 ΔΙΣ (!!!) δολάρια μέσα και σχέσεις με φοιτήτρια πανεπιστημίου, ο ναός κατείγγειλε αυτές τις φήμες και κατηγόρισε σύμφωνα με το buzzfeed, «ισχυρούς ανθρώπους» που δεν χάρηκαν με την μη εισαγωγή του ναού στο χρηματιστήριο όπως ήταν το σχέδιο κάποια στιγμή!

Πολύ πνευματικά πράγματα. Δείτε παρακάτω και μια σύγκριση ανάμεσα στις πρακτικές του ναού των Shaolin και του άλλου Βουδιστικού ναού Dabei.