20/04/2024

Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν πασίγνωστο Ρώσο MMAer (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 2017 ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Rasul Mirzaev ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που τον χτύπησαν και τον πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο. Δεν κινδυνεύει η ζωή του πρώην καταδικασμένου για δολοφονία.


Ακριβώς έξω από το σπίτι του και μετά από την επιστροφή του από πρωτοχρονιάτικο πάρτι ο Rasul δέχθηκε βάναυση επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν τρεις φορές με αεροβόλο όπλο στο στήθος και το σαγόνι.

Μετά τους πυροβολισμούς οι εγκληματίες τον ξυλοκόπησαν με μπαστούνια του μπέιζμπολ και τον παράτησαν στην είσοδο του σπιτιού του…

Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση στις πρώτες τις αναφορές τονίζει ότι σκοπός των ανθρώπων που έκαναν αυτήν την πράξη ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή και παράλυση στον MMAer και όχι να τον σκοτώσουν. Αμέσως μετά την επίθεση μάλιστα κυκλοφόρησε και βίντεο που αποδεικνύει το συμβάν…

https://www.youtube.com/watch?v=82TgmQYPvsk

Τα αίτια

Όσον αφορά το παρασκήνιο της επίθεσης πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί σε ρώσικα Μέσα. Σ’ένα από τα δημοσιεύματα εμπλέκεται και τ’όνομα του συναθλητή του Conor McGregor, Artem Lobov.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα αυτό πριν από μία εβδομάδα σε κλαμπ της Μόσχας ο Rasul μαζί με τον Lobov ήρθαν στα χέρια με μαχητές από το Νταγκεστάν. Ο Lobov ρωτήθηκε από το bloodyelbow και παραδέχθηκε πως ήταν με τον Mirzaev αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε καυγά.

Έχει παρελθόν

Το 2011 ο Rasul Mirzaev έξω από ένα κλαμπ σκότωσε με μία μπουνιά τον Ρώσο Ivan Agafonov. Μετά από 15 μήνες στη φυλακή ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Sambo αποφυλακίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί Ρώσοι εθνικιστές όταν έγινε γνωστή η ποινή του Mirzaev επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να χτυπήσουν τον Mirzaev και χρειάστηκε η παρέμβαση 100 αστυνομικών για να τους σταματήσουν.

Είχε συζητηθεί τότε ότι η δολοφονία αυτή προήλθε από τις εθνικιστικές διαφορές Σλάβων Ρώσων και Ρώσων του Καυκάσου οι οποίοι μεταξύ τους δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις…