26/04/2024

Κουκλάρα και μάχιμη!

Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως η Ρία  Τσίγα ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα μ’ ένα πολύ σκληρό σύστημα, όπως το Krav Maga. Μια πολεμική τέχνη που στρέφονται όλο και περισσότεροι Έλληνες λόγω της αποτελεσματικότητας στον δρόμο, καθώς οι εποχές είναι σκληρές. Ακόμα και οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να αμύνονται  του εαυτού τους. Το καυτό μοντέλο μας ανέλυσε τους λόγους που ξεκίνησε μία τόσο σκληρή τεχνική και σε ποιους τομείς την έχει ωφελήσει.

«Κάνω σχεδόν τέσσερις μήνες και παρόλο που ακούγεται μικρό διάστημα έχω ήδη δει μάθει αρκετά για την ασφάλεια μου. Η ενασχόληση μου με το Krav maga έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης μου στην καθημερινή μου ζωή. Για παράδειγμα δεν μιλάω στο τηλέφωνο περπατώντας στο δρόμο. Έχουν ανοίξει τα μάτια μου, βλέπω και παρατηρώ πράγματα γύρω μου», ανέφερε η Τσίγα που μας μίλησε για τους λόγους που ξεκίνησε.

«Ο δάσκαλός μου ήταν φίλος μου και μου πρότεινε να δοκιμάσω . Παρακολούθησα ένα σεμινάριο αυτοάμυνας Krav Maga για γυναίκες και κόλλησα.  Σε μία γνωστή μου συνέβη κάτι δυσάρεστο και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για να μην πάθω κάτι αντίστοιχο.

Για παράδειγμα: Μιλούσε στο κινητό στο αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο και κάποιος τη χτύπησε και της το άρπαξε.  O φίλος της τη χτύπησε κτλ», ανέφερε το σέξι μοντέλο που στη συνέχεια συμβουλεύει τις γυναίκες να ασχοληθούν με μία πολεμική τέχνη.

«Ποτέ δεν ξέρεις πότε και εάν βρεθείς σε μία δύσκολη ή επικίνδυνη κατάσταση. Εάν ποτέ όμως σου συμβεί καλό θα είναι να ξέρεις τι πρέπει και τι μπορείς να κάνεις. Το Krav Maga νομίζω ότι είναι σαν το κολύμπι ή το ποδήλατο. Το μαθαίνεις και δεν το ξεχνάς ποτέ. Ξεχωρίζει γιατί στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπου. Γι αυτό κάποιος μπορεί να μάθει  εύκολα και γρήγορα. Οι τεχνικές του μπορούν να εφαρμοστούν ενστικτωδώς κάτω από συνθήκες έντασης και πίεσης.

Θα το πρότεινα και σε άλλες γυναίκες. Δεν είναι άθλημα ούτε παραδοσιακή πολεμική τέχνη. Είναι ένα μοντέρνο και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας και γυμναστικής. Θα το πρότεινα γιατί: Εκπαιδεύεσαι με ασφάλεια, χωρίς τραυματισμούς και χτυπήματα, γιατί είναι τρομερή γυμναστική  και γιατί σε κάθε μάθημα περνάς καλά και διασκεδάζεις . Ο εκπαιδευτής δεν είναι ο απρόσιτος και απλησίαστος δάσκαλος ZEN-Master του παλιού καιρού».

Τέλος η Ρία Τσίγα αναφέρθηκε στην συμβολή του δασκάλου της, Κωνσταντίνου Λαμπρινούδη.

«Ο δάσκαλός μου έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Όταν γνώρισε το Κrav Maga, λαμβάνοντας μέρος σε κάποια σχολή, αμέσως κόλλησε και εκείνος. Λόγω του επιπέδου του έγινε δεκτός στην σχολή προπονητών της IKMF, απ’ όπου και αποφοίτησε με επιτυχία.

Μου μαθαίνει ότι στην αυτοάμυνα το 90% είναι να έχω τα μάτια μου ανοιχτά ώστε να αποφεύγω τις κακοτοπιές και να είμαι πάντα ασφαλής. Το υπόλοιπο είναι οι τακτικές του, ώστε αν μου συμβεί κάτι να ξέρω τι μπορώ, τι πρέπει, και πότε να το κάνω. Το βασικότερο που μου έχει μάθει είναι ότι όταν κινδυνεύει η ζωή μου δεν υπάρχουν κανόνες κι ότι όσο αναπνέω μπορώ να παλέψω και να μην τα παρατήσω ποτέ».