26/04/2024

Κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα ληστών ο προπονητής της Εθνικής τάε κβον ντο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα, αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο πως ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ταε Κβο Ντο συνελήφθη ως ο «εγκέφαλος» σπείρας ληστών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 51, 33 και 23 ετών και ο 49χρονος προπονητής , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας σύμφωνα με τις υποδείξεις και σχέδιο του 49χρονου προπονητή, μετέβησαν την περασμένη Κυριακή από την Αθήνα στην Πάτρα με σκοπό να ληστέψουν έναν 66χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του News247 ήταν γνωστός του προπονητή, συνταξιούχος και γνώριζε για εκείνον πως διατηρούσε πολλά χρήματα μέσα στο σπίτι του, αρκετά εκ των οποίων είχε «τραβήξει» από τραπεζικούς λογαριασμού πριν τα capital controls.

Γνώριζε καλά όχι μόνο πόσα χρήματα είχε στο σπίτι αλλά και κάθε τι ώρα έφευγε από το σπίτι του και τι ώρα γυρνούσε… Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπό την καθοδήγηση του 49χρονου, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο διαμέρισμα του 66χρονου και αφού αναρριχήθηκαν με σκάλα σε αυτό, εισήλθαν στο εσωτερικό του έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Στη συνέχεια, ασκώντας σωματική βία στον 66χρονο αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν διάφορα κοσμήματα και χρήματα, χωρίς να το καταφέρουν, αφού και εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, παρότι τον χτύπησαν ακόμα και με σιδερογροθιά, ενώ αφού τράπηκαν σε φυγή από τις φωνές του, το θύμα κάλεσε την Αστυνομία.

Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων άμεσα συντόνισε και κατηύθυνε τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, μονωτικές ταινίες, πληθώρα πλαστικών δεματικών (ται- ραπ). μια πτυσσόμενη σκάλα και ένα μαχαίρι.

Αργότερα την ίδια ημέρα το πρωί συνελήφθη στο σπίτι του ο 49χρονος προπονητής της Εθνικής Ομάδας, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού του και κατέσχεσαν έναν ανιχνευτή μετάλλων με δύο βέργες ραβδοσκόπου (χρησιμεύουν για τον εντοπισμό χρυσών κοσμημάτων, 7 κινητά τηλέφωνα με 10 κάρτες sim, είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα των τριών αλλοδαπών δραστών οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του και 20 ναρκωτικά δισκία. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα εάν ο προπονητής είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες…

Σε έρευνες που ακολούθησαν την ίδια ημέρα στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αθήνας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 25 περίπου γραμμάρια κάνναβης, ένα αεροβόλο όπλο, 4 φυσίγγια και ένα κάλυκα πυροβόλου όπλου, ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδα και 3 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Την προανάκριση διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Από το news247.gr