18/01/2020

Βασίλης Δελής: Γνωρίστε το σύστημα Kalah στο νέο σχολείο εκπαιδευτών του Νοεμβρίου

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Το σύστημα Kalah εξασκεί ο Βασίλης Δελής στο Combat Team Τρίπολης και σήμερα θα γνωρίσουμε ότι αφορά την συγκεκριμένη μέθοδο και πως μπορεί κάποιος να εξασκηθεί. Αναλυτικά η συνέντευξη:


Τι ακριβώς είναι το σύστημα Kalah με το οποίο εκπαιδεύεται τους ασκούμενους;

«Το Kalah είναι ένα σύστημα το οποίο διδάσκει το πως θα επιβιώσει κάποιος από μια δύσκολη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί».

Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο σύστημα;

«Σαν εκπαιδευτής αυτοάμυνας είχα ξεκινήσει με Krav Maga στην IKMF. Ήμουν κάτοχος g5level και εκπαιδευτής Vip Protection.Στη συνέχεια στην Krav Maga mentality κατέκτησα τον βαθμό του expert 1.

Σαν εκπαιδευτής όμως πάντα νιώθω την υπευθυνότητα για αυτό που διδάσκω στους μαθητές μου.Ο ρεαλισμός σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ σημαντικό και για τον λόγο αυτό πάντα δοκιμάζω κατά πόσο δουλεύουν οι τεχνικές κάνοντας προπόνηση και δοκιμές και σε άλλα στυλ.

Κάπου εκεί κάνοντας μια προπόνηση με τον εκπαιδευτή Kalah Δημήτρη Βάση αναθεώρησα πολλά για το χώρο της αυτοάμυνας.Είδα ένα στυλ το οποίο δεν διδάσκει τεχνικές αλλά αρχές, αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν εκπαιδευμένο όταν βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση υπό συνθήκες φόβου στρες κτλ.

Υπάρχουν κάποιες αρχές οι όποιες δεν αλλάζουν σε ότι και αν έχεις να αντιμετωπίσεις, εδώ είναι και η μεγάλη διαφορά του Kalah γιατί δεν σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα από χιλιάδες τεχνικές ποια πρέπει να χρησιμοποιήσεις, ώστε να παλέψει για την ζωή σου εκείνη την στιγμή».

Το σύστημα αυτό αφορά όλους τους ασκούμενους καθότι έχει και εκπαίδευση με όπλα; Εξασφαλίζουν κάποια άδεια χρήσης όπλων;

«Το σύστημα μπορούμε να το διδάξουμε με σεβασμό στα παιδιά ώστε να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους μέχρι και ανθρώπους ανεξάρτητου ηλικίας η οποίοι μπορεί να είναι απλοί πολίτες μέχρι και επίλεκτους μαχητές ειδικών δυνάμεων.

Όσον αφορά τα όπλα όπως και στα άλλα συστήματα έτσι και το δικό μας δεν παρέχει κάποια άδεια αλλά ισχύει η νομοθεσία του εκάστοτε κράτους».

Που μπορεί να στραφεί κάποιος για να μάθει το σύστημα; Που θα μπορούσε να σας βρει;

«Στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν επτά εκπαιδευτές και μπορεί κάποιος να κάνει αναζήτηση στο site μας.
www.kalah.gr.

Εδω είναι σημαντικό να πούμε ότι τον Νοέμβρη θα γίνει στην Αθήνα από τον ίδιο τον Idan Abolnik ένα νέο σχολείο εκπαιδευτών για τους είδη ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτές.

Επίσης τον Νοέμβρη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο σεμινάριο αυτοάμυνας από τον Idan και η επιθυμία του είναι να βρεθούν εκεί υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές από αλλά συστήματα αυτοάμυνας για την εξέλιξη όλων μας. Με εκτίμηση Δελής Βασίλης.

Επικοινωνία
Representative Greece
Δελης Βασίλης 6936900697

Head coach
Βάσης Δημήτρης
6947009253″.